Esmée Janssen

«

okt
19

Wedstrijd uitslagen

Knock-Out Gelders kampioen L2

Super knap, Knock out heeft vandaag zijn 5e wedstrijd gelopen en word Gelders Kampioen
met net geen 73% wist hij de rubriek op zijn naam te zetten.
Een heerlijke instelling heeft dit paard, we trainen rustig verder naar het NK toe en hopen hier ook een goede score neer te kunnen zetten.

Hummer en Jaguar op selectie in Beuningen
Hummer mocht mee in het Z2, met een paar kleine foutjes werd hij 3e en 2e en Jaguar ging voor het eerst mee, meteen L2.
We wisten dat het nog niet helemaal bevestigd was, maar wie niet waagt die niet wint. Beide vonden we het erg spannend.
Maar al met al liep hij super de proef door, wel wat moe door alle indrukken, al met al toch nog 186 en 194p gescoord.
Nu een beetje ritme krijgen

Weer een WK ronde verder op naar ronde 3 met Hummer
na een fijne proef te hebben gereden, kreeg ik nog aanwijzingen van Rien van der Schaft, hij wilde net iets anders zien dan dat Monique de vorige keer wilde.
Maar hier fijn aan kunnen trainen, nu thuis hiermee door gaan en een stukje eigen gevoel er in plaatsen en vlammen op de 3e observatie training

Wauw Hummer weer een ronde verder voor de WK selectie jonge dressuurpaarden
Hummer liep een fijne proef, maar er was zeker nog ruimte voor verbetering.
We kregen na de proef 15 min. training van Monique Peutz, dit was zeer fijn, Hummer ging nog beter lopen.
Nu trainen we thuis erg hard aan de punten die we hebben meegekregen om op 8 mei weer heel hard ons best te doen.

Geslaagde WK selectie Hummer
Eens heel wat anders, een WK selectie met Hummer, iets wat ik nog nooit gedaan had, maar toch veel succes heeft opgeleverd.
We zijn door naar de volgende ronde, en gaan heel heel hard ons best doen nog een aantal rondes door te kunnen.

Uitmuntend L2 debuut voor Ibeaulyn
Ibeaulyn mocht vandaag voor het eerst in haar leven mee op wedstrijd, ze had zich keurig gedragen en we hebben heerlijk gereden.
We werden twee maal dik 1e met 210,5 en 211,5p en maar liefst 20 en 24p los van nr.2
Dat beloofd wat voor de toekomst

Ibeaulyn geslaagd voor de Ibop

Vandaag mocht Ibeaulyn mee, de knappe vos merrie (Charmeur x United uit NMK WK merrie Brooklyn) is eigendom van Patricia Knipping.
Ze stond bij mij in training om een Ibop te lopen, en ze is geslaagd. Met een totaal score van 76,5p ben ik zeer trots op haar.

 

HUMMER GELDERS KAMPIOEN
met 75% wint Hummer dik het Gelders kampioenschap in het M1
Vrijdag liep hij al een geweldige proef, met iets meer dan 71% stonden we toen ook op nr1.
We zijn die avond nog goed gaan kijken wat we nog konden verbeteren en zaterdag hebben we het onderste uit de kan gehaald, een super fijne proef was het resultaat, en deze werd dubbel en dwars beloond en gewaardeerd met maarliefst 75%

Hummer wint dik de tweede selectie, Godiree 4e
Hummer liep een ontzettend fijne proef, deze was goed voor een dikke 1e plek, met maar liefst 16p los van nr twee. Met 216 p (72%) schreef Hummer deze selectie op zijn naam.
Godiree had iets last van de wind bij de losrijbaan, helaas in de proef net niet fijn genoeg eraan kunnen rijden, desondanks toch nog een 4e plek weten te bemachtigen met 211,5p. Voor Godiree was dit de eerste selectie en voor Hummer de tweede.

Ferrero wint twee maal het ZZ-Zwaar in westervoort
Ferrero liep twee fijne proeven, tevens werden we ook nog eens gebeld, een super leuk artiekel op dehoefslag.nl was het resultaat, nieuwsgierig? Lees hier het artikel http://www.dehoefslag.nl/?s=esmee+janssen+

WAUW!
Ferrero in een maand de punten bij elkaar voor de lichte tour.
Altijd al gedroomd om in een slipjas te rijden, en nu gaat dit dan eindelijk werkelijkheid worden. Op naar ons Lichte Tour debuut binnenkort.

Geslaagd M1 debuut voor Hummer, ook Godiree en Ferrero winnen!

Beuningen 22 april
Hummer mocht vandaag weer mee, zijn M1 debuut stond op de planning, iets wat fris gingen we de proef in, maar beide proeven prettig kunnen rijden, wat resulteerde in twee maal een 1e plek met 205 en 206p.

Godiree mocht van start in het Z1, ze liep fijne proeven waarvan de tweede stukke fijner, dit was ook te zien in de punten, met twee maal een 1e plek, 211 en 224 aan punten super tevreden. Godiree heeft inmiddels haar punten voor het Z2 binnen, maar de selecties staan voor de deur dus  we blijven nog even in het Z1

Ferrero ging mee in het ZZ-licht, met twee fijne proeven maar nog zeker wat verbeter punten schreef ook ik met hem beide proeven op mijn naam, met 223 en 224p keerde ik met alle paarden meer dan tevreden huiswaarts.
Ferrero heeft inmiddels de punten voor het ZZ-zwaar bij elkaar, we trainen even door en zullen volgende maand ons subtop debuut gaan maken

Hummer word Gelders Kampioen L2

Wauw, Hummer werd vandaag Gelders kampioen in de klasse L2. Bij beide jurys stonden we bovenaan.
Onze voorbereiding naar het GK toe was erg fijn, maar dan moet op de dag zelf alle puzzel stukjes in elkaar vallen.
Gelukkig was dit het geval, ik kon een fijne proef rijden maar was deze goed genoeg?
Ongelofelijk trots ben ik op mijn Hummer, die met zn jonge leeftijd een geweldige mentaliteit heeft en altijd voor me wilt werken.
Dit was wel een super ervaring, nu nog even heel hard trainen voor het Nederlandse Kampioenschap 4 maart in Ermelo.

Helaas met Godiree waren we net niet door, ze liep een fijne proef, waarbij we bij een jury op de 1e plek stonden en helaas bij de andere jury 7e.
Ex equo 4e maar helaas uiteindelijk 5e geworden, en er mogen er 4 door naar het NK. We trainen nu thuis even door, ons plan is het M2 over te slaan en in maart Z1 te gaan starten.
Tevens zal Ferrero dan mee gaan in het ZZ-licht

 

Nederlandse Kampioenschappen outdoor 2016
Dag 1 van het NK, Godiree liep een fijne proef, werd hiermee 6e waarbij we goed genoeg waren om de dag erna de finale te rijden.
Ferrero liep een iets minder fijne proef maar al met al waren de jurys toch heel tevreden, we pakte de 4e plek, dit betekende ook met Ferrero door naar de finale dag.
Dag 2, Godiree liep een fijne proef met hier en daar helaas wel wat spanning foutjes, toch onwijs trots op haar. Ze heeft de drie weken tijd van het GK naar het NK een grote sprong gemaakt waar ik heel blij mee ben. Uiteindelijk werd ik met Godiree 7e van Nederland in het L2
Ferrero vond de grote piste zeer spannend waardoor heel onze staptour spanning had, tevens in een stuk galop gedeelte ook teveel spanning helaas. Uiteindelijk werd ik met hem 14e van Nederland.
Al met al super trots op beide kanjers. Vol goede moed door naar het Indoor seizoen

Gelderse Kampioenschappen Outdoor 2016

Wauw wat een weekend! Ongelofelijk trots op alle 3 de paarden, en Hummer in het speciaal die gewoon even 3e van Gelderland word in het L2.

Godiree sloot mooi aan en pakte de 4e plek.
Ferrero werd 5e van Gelderland in het Z1, dit betekend dat alle 3 de paarden een ticket hebben gescoord voor het Nederlandse kampioenschap.
Helaas mag ik er maar 1 meenemen in het L2, zo zijn de regels jammer genoeg… Godiree zal op het NK mogen verschijnen in het L2, en Ferrero in het Z1.
We hebben nog kort de tijd maar hopelijk kunnen we ze zo in form houden en er zelfs een schepje bovenop doen.
Ze hadden een zwaar weekend achter de rug, Hummer werd dag een 1e van zijn L2 groep, Godiree werd 6e van haar groep.
Ferrero werd in het Z1 4e, met twee onwijs fijne proeven.
Dag twee eindigde Hummer als 3e en Godiree als 4e, Ferrero werd knap 5e bij een sterk deelnemersveld.
Uden Godiree en Hummer
Vandaag mochten Godiree en hummer mee in het L2 HC, godi vond het de eerste proef erg spannend, waardoor we veel onnodige fouten hadden, we hadden 181p
de tweede proef ging 100x beter en werden we dik eerste met 220.5p
Hummer mocht voor het eerst mee in het L2, wel HC omdat hij pas 4 is. Maar aangezien ik de andere twee selecties in het L2 wil starten met hem in de hoop dat ik ook evt. met hem door zou mogen naar het GK wilde ik natuurlijk wel even een keer oefenen.
Hij liep twee super fijne proeven, bleef er echt aan trekken en ik heb heerlijk genoten van mijn nog maar 4jarige paard. We werden 1e met 212.5p en 2e met 214p
Beuningen Ferrero Z1,
voordat we de tweede selectie hebben wilde ik nog een keer starten met ferrero, we konden een heel fijne proef neerzetten met nog ruimte voor verbetering, dit resulteerde op een 1e plek met 232p
Helaas de tweede proef uitgebeld door een fout van de jury, agja als het de selectie maar goed gaat

Bergharen outdoor eerste selectie

Ferrero ging vandaag mee in het Z1, hij vond het wat spannend maar had zich toch keurig gedragen, een aantal foutjes konden we helaas niet voorkomen.
We werden 4e en 3e
Godiree was voor het eerst mee op gras, dit was nogal vreemd voor haar, we starten in het L2, de eerste proef was zoekende, de tweede proef ging al veel beter. Dit resulteerde op een 6e en 1e plek
Hummer was erg gespannend door alles wat om hem heen te zien was, toch hebben we er het beste van proberen te maken, in het L1 werden we 5e en 2e

L2 debuut van Godiree, Z1 met ferrero in beuningen 13 maart
Vandaag kwam ik aan start met twee paarden, Godiree in het L2, voor de eerste keer, ze deed onwijs haar best. Is pas 4x eerder meegeweest. We hadden nog wat punten waarvan we zoiezo wisten dat dit nog absoluut geen voldoende zou leveren, zoals het achterwaarts, maar al met al was ik meer dan tevreden.
Met een 3e en 4e plek, 186 en 194p konden we meer dan tevreden huiswaarts.
Ferrero was in het Z1 goed bezig, hierbij mochten we twee maal de 2e plek op onze naam schrijven met 210 en 218p.

Z1 debuut van Ferrero 5 maart
Vandaag ging ik in de vroege morgen al naar uden toe voor het Z1 debuut met Ferrero, de eerste proef was hij gespannen, maar de tweede proef ging al stukken beter, wat zelfs resulteerde in een 2e plaats vd. 19 met 212 punten.
Wauw beide paarden winnen de eerste selectie.
Ferrero won vanmorgen de eerste selectie met 210 punten in het M2 en Elzemarein schreef met 215 punten het Z2 op haar naam.
Wat een geweldige dag, nu deze stijgende lijn proberen vast te houden
Geweldig Debuut voor zowel Elzemarein als Ferrero
wauw wat een debuut met Elzemarein in het Z2, ze won beide proeven met 208p (10p los van nr 2) en 222p (18p los van nr 2)
Ook Ferrero debuteerde vandaag in het M2, met hem ook twee fijne proeven kunnen rijden hij werdt 1e en 3e met 195 en 193p
Super trots op beide paarden. Nog wel ruimte voor verbetering, dus daar gaan we de komende dagen mee aan de slag voordat de selectie begint.
Super wedstrijd weekend Beuningen 29 en 30 aug. vier maal 1e
Elzemarein mocht 29 aug. mee naar beuningen, ze was de eerste proef te heet, de tweede proef was ze erg fijn te rijden.
Toch behalade we twee maal een 1e plek met 213 (62,46%) en 236p (70%) waarvan ik 32 punten los van nr 2 stond de tweede proef.
Ferrero had ik iets te lang losgereden waardoor hij voor mijn iets moe aanvoelde. Toch heeft hij heel hard zijn best gedaan in de proefven en dat bleek maar weer,
Met maar liefst 207 (69%) en een score van 220 (73,33%) won hij de M1  in beunigen !
Wauw dat was een mooie generale repetitie voor beide paarden.
Na het NK zullen we de overstap maken maar het Z2 en het M2 om in de winter de selecties daarin mee te rijden.
4e plaats met Ferrero op het Gelderse Kampioenschap! Op naar het Nederlandse Kampioenschap
Zowel Elzemarein als Ferrero mochten 7/8 mee naar Brummen, het Gelderse kampioenschap.
Elzemarein mocht als eerste, ze liet twee fijne proeven zien die voor mijn gevoel wel iets spectaculairder mochten, we behaalde een 9e plek en waren daardoor door naar de dag erna.
Ferrero liep erg fijn, we hadden een klein foutje maar verder kon ik niet meer dan ontzettend tevreden zijn. We hadden een heel mooie score neer kunnen zetten en stonden van deze M1 groep op nr 1.
Dus ook ferrero was door naar de dag erna.
8/8 dag twee van het GK, tevens de finale
Ferrero was al weer vroeg aan de beurt, we mochten als tweede de ring in. Ik had wat foutjes in mijn proef, hij had last van een vlieg waardoor dit ontstaan was.
Ik wist niet zo goed of het toch nog goed genoeg was, aangezien het wat minder fijn voor me aanvoelde.
Echter bleken we met zijn proef nog 4e van gelderland te zijn geworden, wauw super gaaf, aangezien dit niet mijn beste proef was.
4 september zullen we in Ermelo het Nederlandse kampioenschap rijden.
Elzemarein was erg heet, ik kreeg haar niet rustig helaas. Ook in de proef kwam dat toch nog ietsje naar voren.
Helaas was een jury het niet zo eens met de kwaliteit van els haar draf, ze vond het te veel voor in het Z1, waardoor het puntenverschil te groot was, en we net niet door waren.
Toch hopen we stiekem op een uitvaller zodat we alsnog mogen rijden
MONSTERSCORES voor Elzemarein 80,28% in het Z1 Beuningen
Elzemarein behaalde monsterscores in het Z1, met de eerste proef maarliefst 50 punten los van nr 2, en de tweede proef 49punten los van nr 2, wonnen we dubbel en dik de Z1/Z2 rubriek
Beide proeven werd een score van 273p behaald, wauw wat was dat gaaf om boven de 80% te rijden! met veel 8en, 9gens en zelfs een 10 op mijn protocol gingen we meer dan tevreden weer huiswaads.
Ook Ferrero schreef beide proeven op zijn naam, met 200 en 205 punten won hij het M1.
Wat een dag!
Malden eerste graswedstrijd met Elzemarein en Ferrero
Wat was het spannend vooral voor Ferrero, voor het aller eerst op gras.
Toch hebben beide paarden fijne proeven gelopen, dit resulteerde op een 4e plek met 211 punten en een 1e plek met 227p voor Elzemarein.
Ferrero werd 1e en 5e met 196 en 187punten.
Ferrero en Elzemarein domineren in Groesbeek
Vandaag ging de reis naar Groesbeek, waar Ferrero voor het eerste M1 liep, en Elzemarein Z1
Ferrero scoorde 194 en 199p en werd beide proeven 1e
Elzemarein werd eveneens twee maal 1e met 225 en 220 punten
Ferrero en Elzemarein weer sterk aanwezig in Zevenaar
Ferrero liep twee fijne proeven, dat resulteerde op een 2e en 1e plek met 193 en 203 punten
Elzemarein was ook erg fijn, ze scoorde 209 en 211 punten wat een mooie 4e en 5e plek opleverde op een groot deelnemersveld.
Droomdebuut Z1 met Elzemarein, vier maal 1e met 5 winst! Beuningen
wat een debuut met Elzemarein in het Z1. twee keer 1e met 221 en 215 punten
De dag erna nogmaals twee maal 1e met 209 en 208 punten
Ook Ferrero was erg goed bezig, 1e en 2e met 214 en 194 punten
Ferrero Kringkampioen L2, Elzemarein Reserve kampioen M2
Wauw wat een goed begin van de indoor selecties voor Ferrero en Elzemarein!!
 Vandaag starte ik met Ferrero voor de tweede keer in het L2, we werden 2e met 193p. Hij vond het erg spannend waardoor ik helaas met wat minder power kon rijden als ik gewend ben, maar al met al zeer tevreden, dit was pas zijn 5e wedstrijd.
Ook Elzemarein starte vandaag in het M2, we werden 1e met 211p een goed begin is het halve werk :D
Ik starte voor het eerst met mijn nieuwe Lamantia Couture jasje, wauw wat was dat super dit prachtige jasje en mooie merk te mogen vertengenwoordigen
Ferrero wint twee maal L2 debuut, Elzemarein word 2e en 1e in het M2 debuut
Ferrero won vandaag in Beuningen twee maal zijn L2 debuut, met 197 en 195 punten schreven we beide proeven op onze naam.
Elzemarein werd 2e en 1e in het M2 debuut met twee maal 191 punten.
Ferrero wint  tweel maal L1 in groebeek
Vandaag mocht ferrero naar groesbeek, hier wonnen we twee maal de L1 rubriek, met 199 en 196 punten schreven we het op onze naam.
 
Ferrero zijn eerste wedstrijd in groesbeek, Euphrosyne haar laatste wedstrijd tevens winnend M1 debuut
Vandaag was ferrero zijn eerste wedstrijd hij werd twee maal 2e met 196 en 194punten.
Euphrosyne angel was vandaag voor het laatst mee, ze word aangeboden bij de Equine elite, ze liep twee proeven als nooit tevoren.
Wauw we werden twee maal dik dik eerste, 211 punten (20 punten los van nr twee) en 199p (12 punten los van nr 2)
Super trots op wat ik samen met Angel in 1,5u bereikt heb.
Wat een winnend weekend MONSTERSCORES voor de paarden
Vandaag moest als aller eerst Amaretto in het ZZ-licht, de eerste proef waren wat foutjes erin geslopen maar de tweede proef wist Esmee zich goed te corrigeren. De eerste proef werden ze 3e met 205 punten en de tweede proef wonnen ze met een verschil van 27 punten, met 232p mochten Esmee en Amaretto de proef op hun naam schrijven.
Helaas was het de hele dag al erg heet en de paarden hadden er ook last van, na een half uur uitloop wegens zeer veel regen en onweer begon Esmee aan de proeven met Euphrosyne Angel. De selectieproef L2 schreven ze met 208 punten op hun naam, tevens kregen ze erg leuk jury commentaar. De tweede proef slopen er wat slordigheids foutjes in en werden ze 3e met 196p.
Als slagroom op het toetje won Esmee met Elzemarein beide M1 proeven, tevens betekend dit dat Esmee met Elzemarein KRINGKAMPIOEN in het M1 is
De eerste proef wonnen ze met 194 punten en de tweede proef met een verschil van maarliefst 31p kwamen ze op een totaal van 213 punten.
Als dit niet echt winnen is.
Elzemarein wint dik de eerste Selectie !
Vandaag een drukke dag, eerst met Angel in het L2, helaas liep angel geen fijne proef, was ze veel afgeleid en vond ze de ring erg spannend. De tweede proef ging het gelukkig wel beter.
Toch werd ik twee maal 4e met 191 en 187p
Elzemarein liep een geweldig fijne proef, ik was heel erg tevreden, nog niet alles uit de kast gehaald ivm de bodem die erg hard was. Ik werd dik eerste met 208p daarbij liet ik nr 2 met 19 punten verschil achter me.
Tevens schreven we ook onze 2e proef op de naam met 194 p. Nog leuker was dat ik ook de hoogste dagscore behaald had en daarmee een les bij Bart Bax gewonnen heb :)
Amaretto liep zijn eerste proef niet zo prettig, hij moest erg wennen aan het leenhoofdstel wat ik in had (helaas was er de dag ervoor bij ons ingebroken en ben ik 3 zadels en 4 hoofdstellen en nog meer spullen kwijt)
De tweede proef wisten we beide beter te rijden, dit resulteerde op een ex equo 2e plek met 216p, in de eerste proef behaalde we nog een 4e plek met 204p.
De punten voor het ZZ-Zwaar zijn binnen :)
TOP weekend Langenboom met Elzemarein, Angel en Amaretto
Wat een weekend, zaterdag ging ik met Elzemarein naar Langenboom, ik starte M1, twee fijne proeven, dit resulteerde op een 3e 191p en 1e plek met 199p Tevens mocht ik zondag de finale rijden (van alle tweede proeven van alle klasses de beste door)
Zondag mocht eerst Angel aan de slag in het L2, de eerste proef ging erg fijn, de tweede iets minder, we warden 3e met 199p en 8ste 188p
Snel Amaretto gezadeld, papa ging Angel naar huis brengen en Elzemarein halen.
Amaretto zijn eerste proef ging wat minder dan zijn tweede, helaas schrok Amaretto twee maal in de eerste proef wat me wat punten kostte.
Al met al werd ik wel ex equo 2e met 203 punten. In de tweede proef behaalde we 211p en een 6e plek
Amaretto DiSaronno wint twee maal ZZ-Licht Zevenaar
Vandaag moest ik met Amaretto vroeg op om onze outdoor in zevenaar te starten. Hij liep twee fijne proeven, ik miste iets impuls maar ik kon wel al mijn onderdelen fijn rijden, er goed naar toewerken en deze ook fijn afwerken.
Ik kreeg leuk jury commentaar bij beide jurys, alle twee vonden ze ons een mooie combinatie, altijd leuk! Tevens bij de tweede proef dat het een fijn gereden proef was.
We werden twee maal 1e met 216 en 224 punten met maarliefs 10p los van nr twee!!
Heteren M1 debuut Elzemarein, L2 angel, vier maal 1e!!
vandaag ging de reis naar Heteren, laatste indoor wedstrijd van het seizoen, Elzemarein debuteerde in het M1, er zaten wat grove fouten in mijn proef. Maar toch werd ik twee maal 1e met 187 en 186p
Met Angel starte ik L2, ik had twee fijne proeven gereden met een paar kleine foutjes, ook met haar was ik twee keer 1e met 200 en 203 p
LAMANTIA COUTURE
Met trots mag ik jullie vertellen binnenkort Lamantia Couture te mogen promoten. Dus binnenkort ben ik in een van hun prachtige jassen op wedstrijd te zien.
Beuningen met Amaretto, Elzemarein en Angel
Vandaag kwamen we met Amaretto in het ZZ-licht aan start in beuningen, de eerste proef slopen er helaas wat foutjes in en haalde ik geen winst, de tweede proef daarin tegen ging erg fijn en scoorde ik een mooi puntenaantal van 219p. en een 2e plek.
Met Elzemarein startte ik voor het laast L2, ze liep fijn maar had net het beetje extra niet (bleek dat ze moest plassen toen ze terug kwam op de trailer) ik was twee maal 2e met 195 en 197p
Ook angel mocht nog aan start komen, ze was helaas de eerste proef zeer vervelend, maar toch nog een puntenaantal van 176 bij elkaar kunnen rijden. De tweede proef had ik goed herpakt en werden we 3e met 189 p
Groesbeek vier maal 1e!!!
Vandaag gingen Elzemarein E en Euphrosyne angel op pad naar groesbeek.
Na een maand thuis te hebben gebleven debuteerde ik met Angel in het L2.
Eerst was Elzemarein aan de beurt, ze liep twee zeer fijne proeven, dat bleek want ik was twee maal dik dik 1e met 215 en 213p
Ook angel deed super haar best, met haar werd ik ook twee maal 1e met 197 en 193 punten! super dag dus
Gelderse kampioenschappen Indoor 2014
Vandaag moest ik met Euphrosyne Angel naar Wezep om het GK te rijden, helaas was onze voorbereiding niet zo goed. Angel verstapte zich in de weide en heeft er een kleine 2 weken uitgelegen. Ik had pas weer 3x even op angel gezeten. Echter liep ze wel weer goed dus hebben we besloten de gok toch te wagen. Ze liep een zeer nette proef met hier en daar wat kleine ‘haperingen’. Puur de afwerking, die finetuning die ik dus niet heb kunnen doen omdat ze kreupel was. Verder was ik heel tevreden over haar proef. we warden 8ste. En stonden zelfs bij de hoofdjury op de 3e plek! wauw super!
Met Elzemarein moest de rit naar Hierden, ook daar heb ik fijn kunnen rijden, ze was helaas wat gespannen in de gallopade wat me net wat puntjes gekost heeft. Ze liet wel een heel fijne en mooie draftour zien. Helaas was ik op 4 punten na niet door naar het NK. Maar over de gehele dag was ik super tevreden.
Zelf was ik ook nog de dag er voor hard van Ferrero afgevallen dus had er de nodige blauwe plekken en spierpijn aan over gehouden.
Het was een super drukke maar heel leuke dag, ik ging met een voldaan gevoel naar huis.
De paarden hebben nu een weekje vakantie en daarna gaan we verder trainen, Angel voor het L2 en Elzemarein voor het M1, laat de zomer selecties maar komen, wij zullen er klaar voor zijn.
Wezep
vandaag ben ik op wedstrijd gegaan in wezep met Angel en Elzemarein. Angel was een beetje vervelend in de eerste proef wat me wat punten koste, in de tweede proef ging het stukken beter.
Ik was 4e met 194p en 1e met 202p
Elzemarein liep een super fijne eerste proef, mijn tweede proef ging ietsje minder. Hierbij werd ik twee maal 2e met 202 en 199p.Beuningen ZZ-licht, L2 en L1
Vandaag ging ik met 3 paarden naar beuningen, Amaretto ZZlicht waarin ik vooral mijn eerste proef zeer prettig kon rijden, dit resulteerde op een mooie 4e plek met 216 p. Mijn tweede proef was wat te gehaast waardoor er wat foutjes inslopen, hier was ik ook 4e met 206p
Met elzemarein en angel had ik het een en ander uitgeprobeerd, beide eerste proeven wat minder fijn kunnen rijden, nog wel 5e met elzemarein en 3e met Angel.
De tweede proef werd ik concurrent van mezelf, met elzemarein een 1e plek en met angel op een puntje verschil een tweede plek met 193 en 192p.
Jah, we zijn officieel KRINGKAMPIOEN met elzemarein en Angel!!
Wat ben ik onwijs trots op de dames! Niet met een, maar gewoon met alle twee kring kampioen.
In het L1 en L2! We hebben gelukkig nog 2 maanden om ons super voor te bereiden op de Gelderse kampioenschappen.
We zijn gedwongen rustig aan te doen ivm mijn punten aantal, maar dit is juist fijn. Zo kan ik ze heerlijk thuis goed doortrainen
23-11-2013 2e selectie Beuningen, Euphrosyne Angel en Elzemarein , Kur op muziek Amaretto (ZZ-licht)
Vandaag mochten Angel, Elzemarein en Amaretto mee.
Met angel heb ik een erg fijne proef kunnen rijden maar was het genoeg voor weer een 1e plek? Ja dat was het, super blij was ik toen ik hoorde dat ik eerste was met 203 punten!
DIt betekend dat ik KRING KAMPIOEN met haar geworden ben ik natuurlijk naar het Gelderse Kampioenschap mag !
De druk werd natuurlijk wel groot want ook met Elzemarein wilde ik nu koste wat het koste 1e worden.. Maar zou het me lukken was de vraag?
Wauw, toen ik de tussenstand zag en ik dik bovenaan stond met 223 punten, en het vast kon houden dus 1e werd met 10 punten los van nr 2 was ik echt super super blij!
Ook met elzemarein KRING KAMPIOEN !!!
In de avond zou ik een kur rijden met Amaretto op ZZ-licht niveau, dit was erg leuk om te doen, ik reed een score van 65% bij elkaar en was natuurlijk zeer tevreden.
De dag erna mocht ik met Amaretto nogmaals starten, ik reed een fijne proef, hier en daar nog wat “foutjes” maar ik was voor de eerste keer zeer tevreden, ik had een score van 207 punten, net geen winst.
Maar dat geeft niet, hij gaat heel hard vooruit, ik kan al steeds fijner met hem rijden, ik weet dat we er nog net niet helemaal klaar voor waren maar ik ben meer dan tevreden over hoe ik hem heb kunnen rijden in de proef.
Al met AL een geslaagd weekend !
2-11-2013 1e selectie Bergharen Euphrosyne Angel en Elzemarein
Vandaag was de eerste selectie in bergharen, hartstikke spannend natuurlijk!
Angel starte ik in het L1, ze reed een fijne proef, deed onwijs haar best en heb heerlijk met haar kunnen rijden, dit vond de jury ook, ik werd beloond met een 1e plek en 215 punten, met wel 15 punten los van nr twee!!! Tevens stond er op mijn protocol dat ik het paard mooi had voorsteld, erg leuk !
Ik was zelf niet bij de prijsuitreiking want ik zat in de ring met Elzemarein, en door het ruitje zag ik een van mijn stalgenoten wijzen dat ik 1e was.
Elzemarein liep een fijne proef, ik heb lekker met haar kunnen rijden, ik was over beide paarden meer dan tevreden.
Maar hoe gaaf is het als je je naam weer hoort omroepen dat je ook met Elzemarein de selectie gewonnen hebt, ook een 1e plek met 208 punten, en 10 punten los van nr 2, kortom alle twee de paarden een dikke vette eerste prijs, ik zag op naar Beuningen, de 2e selectie !
6-10-2013 Groesbeek, Angel en Elzemarein
Vandaag ging de reis naar groesbeek, de eerste indoor, spannend! Hoe zouden ze reageren?
Angel was als eerste aan de beurt, buiten losrijden, ze liep prettig, binnen de proef, dit was spannend, maar al snel ging het ieder rondje beter.
De tweede proef kon ik een stuk fijner rijden, ze had het nu al een keer gezien, ik werd 3e met 178 p en 2e met 189p
Daarna mocht Elzemarein, erg spannend want ze was gister erg vervelend. Met losrijden ging het best oke, ze was een paar keer stout maar dat was nog te overzien, wel had ik mijn handen vol aan haar.
Eenmaal in de ring viel het na het eerste rondje met haar spanning wel mee. We hadden wel wat kleine foutjes maar de eerste keer L2 moet je toch altijd even aftasten.
De tweede proef had ik met mezelf afgesproken veel gedurfder te gaan rijden, en dat deed ik, met resultaat, ik had een fijne proef neer kunnen zetten.
IK werd 4e met 184p en 1e met 200 punten, mooi 3 winst in ons debuut!
28 September Zevenaar met Elzemarein en ANgel concurreren tegen elkaar!
Vandaag mochten Elzemarein en angel weer mee naar zevenaar, beide paarden vonden de eerste proef wat spannend.
Met Elzemarein werd ik 2e met 186 p voor mijn gevoel vielen de punten hierin wat tegen.
Angel galoppeerde twee maal aan wat me aardig wat punten kostte toch werd ik met haar 3e met 176p
De tweede proef was ik concurrente van mezelf, Elzemarein liep een erg fijne proef maar ook angel liep de proef van haar leven, zo goed had ze nog nooit gelopen! Het zou er om hangen wie van de twee beter was ;) Eerste werd ik met Elzemarein met 198 punten, en tweede met Angel met 195 punten, ontzettend trots dus op de dames !
Volgende week maak ik met Elzemarein de overstap naar het L2, Angel is nog wat minder stabiel dus zal nog even in het L1 blijven.
Zevenaar, Elzemarein, Angel en Amaretto
Dit weekend was Zevenaar, met elzemarein moest ik weer in de regen helaas.
IK werd 1e met 211 (21 punten los van nr twee) en 2e met 186 punten, in deze proef had ze in de galop iets last van spanning wat me helaas veel punten kostte
Angel was vandaag niet in form, ze was met de aandacht heel ergens anders, ik heb er het beste van gemaakt maar helaas ging dit niet super. Met haar had ik geen winst gescoord.
Amaretto moest de dag later mee, in de eerste proef was hij wat afgeleid en er niet prettig aan, dat kostte me onnodige punten, tevens sprong hij een wissel veelste laat waardoor we een 2 te pakken hadden.  ik werd toch nog 4e met 202 punten
De tweede proef had ik hem goed herpakt, gelukkig geen fouten alleen nog dingen die nog beter konden, maar ik had fijn gereden en was trots op mijn neergezette proef. Dat bleek toen ik 2e werd met 215 punten.
Elzemarein en Angel presteren goed in de regen! Monsterscore met Elzemarein!!!
Vandaag moest ik met Elzemarein en Angel in de stromende regen en wind rijden in Herveld.
Eigenlijk zag ik er behoorlijk tegenop, kan ik dit die arme paarden wel aandoen? En stiekem dacht ik ook, kan ik mezelf dit wel aandoen?
Ziek worden kan ik niet gebruiken aangezien eind oktober de paarden op en top moeten zijn om te presteren in Assen bij de Mac rider cup en ik zelf natuurlijk ook daarvoor in goede conditie moet zijn.
Maar oke, esmee je bent toch een Die hard? ALles voor de sport toch? Tja regenlaarsjes aan (deze kwamen meer dan goed van pas) en gaan met de paarden.
Elzemarein liep twee heel erg fijne proeven, ik werd twee maal eerste met 211 en welja een dikke vette monsterscore van 228 punten (18 punten los van nr twee)
Ook angel liep niet onverdienstelijk, ik werd met haar 3e en 4e met 194 en 206 punten
1-09-2013 Amaretto Z2 groesbeek
Vandaag mochten Amaretto en ik naar groesbeek, ik had de dag ervoor even de gelegenheid genomen de baan te verkennen zodat amaretto geen spoken zou zien.
Ik had hard getraind en was heel benieuwd hoe mijn proeven zouden gaan, mijn eerste proef ging echt ontzettend fijn, ik was heel blij, voor het eerst in lange tijd kon ik heerlijk dingen afwerken en prettig blijven rijden! ALles ging veel meer van zelfsprekend zoals het hoort, ook omdat ik zo hard proefgericht getraind had werd ik meer thuis in de proef.
De tweede proef moest ik direcht na de eerste proef, helaas was hij hier ietsje moe (en ik ook) waardoor het allemaal net wat moeite koste, maar toch nog heel erg fijn kunnen rijden.
Ik kreeg zelfs complimenten over mijn proeven :)
We bleken twee maal 1e te zijn met 218 en 214 punten ! wauw mijn heerlijke gevoel werd beloond.
29-08-2013 Elzemarein Herveld
Vandaag mocht elzemarein mee naar herveld, de eerste proef heb ik heel braaf gereden, de tweede proef veel meer gedurfd. Een onderdeel ging ze erg uit haar dak waardoor ik een 2 -2 kreeg, kortom een dikke vette 0! Maar ik kon het gebruiken gelukkig want de rest van mijn proef evenals het beging stuk gingen heerlijk ! Ik had echt super fijn gereden met haar! De eerste proef had ik 186 punten en de tweede proef een mooie 2e plek met 198 punten
Ik was super trots op haar !
Ferrero word zadelmak gemaakt
Op dit moment staat Ferrero in Oude Kerk aan de Amstel bij Davey Vodde om zadelmak gemaakt te worden.
Ik ben heel benieuwd en zie er naar uit om met Ferrero aan de slag te gaan.
Herveld L1 met Elzemarein en Euphrosyne Angel
Vandaag mochten Elzemarein en Angel weer mee op wedstrijd. Elzemarein was de eerste proef niet makkelijk te rijden, ze vond alles zeer spannend. Echter kon ik er de tweede proef veel beter aan rijden, wat resulteerde op een 2e plek met 190p, Angel had ook de eerste proef wat spanning maar er zaten wel erg fijne stukken tussen. De tweede proef voelde ze nog fijner aan en ook met haar behaalde ik een puntje.
Pavo Cup Midden Beemster met Elzemarein en Euphrosyne Angel
Vandaag was de pavo cup midden Beemster, Elzemarein mocht als eerste aan de start, ze vond het zeer spannend. Helaas door de spanning heb ik haar niet optimaal kunnen voorstellen. Ze scoorde 65.5 p wat wel tegen viel, maar volgend jaar gaan we er weer tegenaan.
Euphrosyne Angel mocht als tweede, met het losrijden was ze nog wat kijkerig en had ze nog wat last van spanning. Echter in de ring begon ze te lopen en liet ze zich netjes zien. Ik behaalde met haar een mooie score van 69,5 p Ook voor haar volgend jaar weer een herkansing.
Ze zijn beide zeer kwaliteitsvolle paarden en moeten nog veel ring ervaring krijgen, maar dat gaat helemaal goedkomen
 
Mac Rider Cup Gameren
Vandaag had ik de Mac Rider Cup in Gameren, met Elzemarein ben ik door, ze deed erg haar best en ik heb lekker kunnen rijden, ik ben ontzettend trots op haar ze heeft het super gedaan! We gaan ontzettend hard trainen voor alle  finales in oktober.
Met Amaretto heb ik alles kunnen laten zien, we waren erg trots dat we het beste coupon hadden! Aan het aandachtspuntje gaan we hard werken!

Spannend debuut voor Euphrosyne Angel en Elzemarein
In uden hadden Angel en Elzemarein een spannend debuut, Elzemarein was meer dan onder de indruk en wist niet wat ze met zichzelf aanmoest.
Angel was de eerste proef zeer gespannen en de tweede proef heb ik er veel fijner aan kunnen rijden, het eerste puntje in het L1 is binnen met Angel.
Het was een zeer spannende leer voor ze
24-06-2013
Vandaag heerlijk gelest met Elzemarein en Angel bij Seth Boschman, ze liepen beide fantastisch, je zult altijd zien dat je dan natuurlijk de filmcamera niet bij hebt. Volgende keer beter. Ik ben heel benieuwd hoe Elzemarein het zal doen bij de Mac Rider Cup
Morgen les ik met Amaretto bij Marlies v Baalen waar ik ook erg veel zin in heb.
21-06-2013 Voorbereidingen op de Mac Rider Cup
Deze week zijn we druk bezig ons voor te bereiden op de Mac rider cup. Amaretto heeft nieuwe ijzers gekregen, echter is er een losgeschoten en het lipje in zijn voet gegaan. Hij stond kreupel met een dik been op stal. Gelukkig heeft de smid er direct iets aan kunnen doen, zijn been is nog iets dik, hij word een aantal keer per dag gestapt en gekoeld, helaas is dit niet optimaal vlak voor de cup, maar ik heb er volle vertrouwen in dat het goed komt! Ook is Simone Bruys nog langs geweest om Amaretto weer lekker te behandelen, ze is de paardensport masseur, als alles goed gaat zal ik dinsdag voor de eerste keer bij Marlies van Baalen lessen met Amaretto
Niet alleen Amaretto gaat mee maar ook met Elzemarein ga ik een gokje wagen. Ik ben heel benieuwd hoe ze zal reageren. Met haar en Angel heb ik maandag nog een les ingepland bij Seth tevens gaan ze morgen voor het eerst mee op wedstrijd, zodat ze al eenmaal iets gezien hebben en ik een beetje kan weten hoe ze op ander terrein zullen reageren zodat ik daar zaterdag optimaal op in kan spelen.
31-05-2013 Amaretto wint twee maal het Z2
Vandaag moest ik weer met amaretto weg. Met losrijden liep hij ontzettend fijn, erg los door zijn lijf, was er fijn aan. Simone Bruys had hem de week ervoor voor de 2emaal behandeld, het doet hem echt ontzettend goed, ik krijg er positief een ander paard van.
In de proef had hij wat spanning waardoor we iets wat fouten hadden, we werden twee maal 1e met 201 en 202 punten. Nog mooi jury commentaar gekregen en de jury vertelde er expleciet bij dat de wissels zo ontzettend mooi en prachtig zijn. WOW dat deed me weer groeien!
3-05-2013 Ferrero op stal
Sinds vandaag staat Ferrero op stal, over een tijdje zal hij zadelmak gemaakt worden. Ik ben heel benieuwd hoe hij zich zal ontwikkelen onder het zadel
30-04-2013 Uden
Vandaag mochten we naar Uden, Amaretto vond in het begin de jury hokjes zeer spannend, gelukkig was hij in de ging goed te sturen.
We werden 4e en 7e met 212 en 214 punten
6-03-2013 Amaretto wint twee maal Z2
Vandaag wonnen Amaretto en ik twee maal het Z2, met 202 punten werden we de eerste proef 1e, deze proef zaten nog wat onnodige fouten in.
De tweede proef ging al veel beter en Amaretto bleef er fijn aan trekken, ook hier namen wij het Oranje lintje mee naar huis met 208 punten wonnen we.
24-03-2013 Horsefood berkel-enschot
Vandaag moest ik met Eraira en Angel (Euphrosyn Angel) op pad.
Eraira was een keer eerder mee geweest, ze deed het erg goed, in de ring had ze iets wat spanning wat ik helaas in haar hoofd halshouding terug zag, en waardoor de draf er net niet zo als thuis uitkwam. Ze scoorde een punten aantal van 69,5
Angel was voor de eerste keer mee, ze was nog een beetje baldadig helaas, sommige stukken kon ik er heerlijk aan rijden, andere stukken kon ik er niets meer mee omdat ze toch wat hast had van spanning. Het is natuurlijk ook erg spannend voor een jong paard. Angel kreeg een punten aantal van 67,5p
Thuis trainen we hard door voor de volgende jongen paarden competitie in Juni, waar Angel en Elzemarein aan mee zullen doen.
Eerste foto is van Angel, tweede en derde van Eraira
12-03-2013 Beuningen Z2 debuut
Gister had ik dan eindelijk mijn Z2 debuut, de wissels die Amaretto maanden lang verkeerd sprong (achter na) waren nu eindelijk goed zodat ik Z2 kon starten. Even dachten we dat hij ze nooit goed zou springen, maar zo zien we maar weer, als je zelf in blijft geloven komt het uiteindelijk toch goed!
Ik was zeer tevreden, er is nog zat om aan te werken maar voor mijn debuut mag ik niet klagen.
Beide proeven had ik met winst afgesloten, en wow ik had zelfs twee maal een 8 op mijn lijsten staan voor de wissels!!! wie had dat ooit gedacht
3-2-2013
Vandaag zijn we weggeweest om naar een merrie te kijken van Stal 104, Elzemarein (Tango x Flemming).
Ze is mee naar huis gegaan om verder doorgetraind te worden en in de sport te verschijnen.
We zijn nog even blijven kijken bij Euphrosyne Angel (Ampere x Sandro Hit) ook daar ben ik even opgekropen. En ineens stonden in de trailer beide paarden.
Ik zie er naar uit om heerlijk met ze aan de slag te gaan, en dank Willeke en Patrick voor deze mooie kansen!
26-01-2013 Wedstrijd Zevenaar Amaretto
Vandaag moesten we starten in Zevenaar. Amaretto liep zijn eerste proef erg fijn. De uitgestrekte galop was nog nooit zo goed tot zijn recht gekomen, voor deze onderdelen kreeg ik ook mooie 8en. We hadden nog wel wat dingetjes die beter konden maar ik ben hard aan het werken om ook in de ring wat meer expressie te krijgen. Thuis in de trainingen gaat Amaretto ontzettend hard vooruit en zijn we veel progessie aan het maken. Alleen wil ik dit ook graag in de ring laten zien. De tweede proef was Amaretto te heet en kon ik hem moeilijk onder me houden, hierbij hadden we te veel foutjes en de proef ging beduidend minder dan de eerste proef.
De eerste proef was ik 1e met 217 punten, de tweede proef behaalden we 202 punten.
Avondwedstrijd Beuningen met Amaretto
Toch maar met het rotweer naar Beuningen gegaan om daar nog te kunnen starten. Ze hadden het terrein mooi sneeuwvrij gemaakt.
Echter liep alles behoorlijk in en hadden we ons niet goed kunnen voorbereiden, ook de wegen waren slecht vanwege het weer dus we waren al iets aan de latere kant. Ik heb dus slecht kunnen losrijden, beide proeven kon ik er niet meer uithalen dat zou niet eerlijk zijn tegenover Amaretto die nog niet goed genoeg losgewerkt was. Al met al had ik toch nog twee maal 204 punten.
9-01-2013 Breda Sponsorkleding en Flexchear
Vandaag ben ik samen met mama naar Breda gegaan om naar de Horsestore te gaan en daar mijn jas te passen, deze wordt bedrukt samen met nog een dekje en een deken. 
Daarna volgde de rit verder naar Rozendaal, waar ik van Maarten Gijssel de flexchair meting kreeg. Hier had ik wel eens over gehoord maar nog nooit heb ik hiermee gewerkt. Het was erg leuk en leerzaam om te doen. De uitslag was dat ik overal boven gemiddeld presteerde, alleen wel dat er een verschil zat tussen links en rechts. Dit verschil gaan we door middel van oefeningen en trainingen gelijk proberen te krijgen. Zodat dit ook optimaal is voor mijn paarden. Ik ga dus hard aan de slag met de oefeningen die ik gekregen heb en ik ben heel benieuwd naar de volgende sessie. 
Impressie van Eraira:
Lieve allemaal,
ik wens jullie een spetterend 2013, ik hoop zelf op een veel beter jaar als afgelopen jaar.
Zoals jullie weten is er veel gebeurt, en net als je denkt dat je alles gehad hebt moet je een van je beste maatjes laten gaan…
We missen Zabad nogsteeds ontzettend.
Maar we gaan vol goede moet 2013 in, met straks 2 leuke paarden van Stal 104. En over een tijdje Ferrero die dan uit de opfok zal komen.
28-12-12     3jarige competitie Alverna met Eraira
Vandaag mocht Eraira mee naar de 3jarige competitie, reuze spannend ik had er pas 4x op gezeten. En nu ineens zonder longeren, tussen de hindernissen en andere gekke dingen.
Ze deed het super, met losrijden liep ze prettig, in de ring was ze helaas te gehaast waardoor haar gangen er wat minder uitkwamen. Al met al ben ik erg trots op hoe ze het gedaan heeft. De punten waren stap: 7 draf:7.4 en galop: 7.2, dressuuraanleg 7
22-12-12 Eraira
Vandaag hebben wij uit Amsterdam een Jazz x Silvo l merrie opgehaald genaamd Eraira.
Ik zal Eraira op de 3jarige competitie uitbrengen.
Eraira is van Stal 1o4
20-12-12 Beuningen Amaretto
Vandaag starte ik in beuningen met Amaretto, hij was ontzettend heet, ik kreeg hem niet zo lekker voor elkaar, ook in de proef zat de power er flink op. Hij was te druk waardoor er wat slordigheidsfouten ontstonden en ik zelfs de tweede proef verkeerd reed, al met al had ik nog 211 en 205 punten.
Finale sponsorpaket bruysend 2013
Vandaag was het zo ver, iets waar ik heel hard voor getraind had met Zabad, maar ik af moest
maken met Amaretto.
Het was heel dubbel, na het overlijden van Zabad had ik nog maar 2 weken de tijd het enorm grote verdriet een beetje een plekje te geven en tevens Amaretto klaar te stromen om de finale te rijden. Iets wat totaal onverwacht was. Het was dus ook een heel emotionele dag voor mij… Iets waar ik zo voor gewerkt had met Zabad, moest Amaretto afmaken.
Ik heb genoten, Amaretto deed super zijn best, maar… was het genoeg? Zou ik de beste zijn?
Natuurlijk was ik al ver gekomen, ik zat immers in de finale maar winnen zou wel echt heel gaaf zijn.
En ja, toen Marlies van Baalen de winnaar bekend maakte stond ik met mijn mond vol tanden, we hadden het voor elkaar gekregen, winnaar van het Bruysend Sponsorpaket 2013
Niet te beschrijven hoe ik me voelde, Zabad, Amaretto en ik hebben ons volledig ingezet hiervoor en uiteindelijk ook gewonnen.
Bedankt Zabad dat je me zo ver hebt laten komen, Bedankt Amaretto dat jij het hebt afgemaakt en me geen seconde in de steek hebt gelaten!

 

 

27-10-2012 Dag lieve Zabad, vaarwel mijn geschenk
Als twee bruine ogen je vragen,
help mij want ik voel me niet fijn.
Mag jij dan, omdat je voelt dit is het einde, egoistisch zijn?
Als je van de dierenarts hoort,
dit komt nooit meer goed, hij krijgt steeds meer pijn
mag jij dan, omdat je hem niet kan missen, egoistisch zijn?
Als twee trouwe ogen zich gaan sluiten voorgoed,
en je zonder hem naar huis toe moet.
Met een halster in je hand,
en een hart vol pijn
Dan probeer je jezelf te overtuigen,
Ik mocht niet egoitisch zijn!!!
Al die tijd met zijn tweetjes
elke dag een feest
en in dat jaar, is hij zelf niet een keer egoistisch geweest
Vaarwel mijn vriend! Bedankt voor alles wat je me gegeven hebt!
Op 28 oktober hebben wij met tragische wijze afscheid moeten nemen van Zabad (wat mijn geschenk betekend in het herbreeuws)
We waren heerlijk aan het trainen voor de wedstrijd van morgen, toen ik ineens knak hoorde, en hij vervolgens op 3 benen stond.
Ik wist genoeg…! Direcht de dierenarts gebeld, een tijdje later ariveerde hij, ook zijn blik zei genoeg…!
Direct naar de Lingehoeve om toch nog fotos te maken, we hadden gehoopt op een engeltje op zijn schouder, maar helaas, dat engeltje was er niet… Nu heb ik een engeltje, voor altijd in mijn hart <3
Dag lieve vriend, we zullen je allemaal vreselijk missen!
Samen met je zus nu een leven zonder pijn, ook zij brak haar been een half jaar terug op tragische wijze.
Tot ziens
Jah Zabad en ik zijn door naar de laatste ronden voor de sponsoractie van bruysend.nl
10 November moeten we naar Dressuurstal van Baalen, waar we 3/4 uur les krijgen van Marlies, samen met de 5 andere overgebleven finalisten. Uiteindelijk kiest Marlies de beste uit!

7-10-2012 Brummen Z1 met Zabad
Onverwachts had ik me toch nog opgegeven in Brummen om daar te starten. Een mooi terrein en een fijne baan.
Het losrijden ging erg prettig. In de ring was de draf niet zoals hij kan zijn, helaas was zabad hierin nog wat terughoudend, in de galop kon ik hem heel fijn rijden, De tweede proef was dit precies andersom.
We hebben in ieder geval weer een puntje binnen weten te slepen.

Help Zabad en mij een ronde verder:
22-07-2012 Zevenaar – Zabad
Vandaag moest Zabad mee naar Zevenaar. Met losrijden liep hij erg fijn, in de ring ging het best aardig. De eerste proef ging wat minder dan de tweede proef. Ik werd de eerste proef 2e met 206 punten en de tweede proef scoorde ik 198 punten wat voor mij gevoel wat aan de lage kant was.
Al met al ben ik erg blij met de kleine stapjes die Zabad vooruit gaat.
23-06-2012 Mac Rider Cup (halve finale) Heerjansdam – Zabad
Vandaag ging de reis nogmaals naar Heerjansdam, gister een late avond geworden, vandaag moesten we weer vroeg op.
Een lange ruk, niet alleen voor mij maar ook voor Zabad. Op het losrijterrein liep hij beter dan gister, in de ring gingen de eerste 10 min ook erg fijn maar toen raakte hij op, hij liep op zijn tandvlees, en wat bleek, hij moest ook nog eens giga plassen. We zijn helaas niet door naar de finale maar ik ben ontzettend trots dat we zo ver zijn gekomen. We trainen thuis gewoon heel hard verder aan de tips die we hebben meegekregen !

22-06-2012 Mac Rider Cup (kwartfinale) Heerjansdam – Zabad
Gister moest ik de kwart finale met Zabad rijden, hij was in het losrij terrein al prettig, in de ring ging het nog beter, hij had onwijs hard zijn best gedaan!
Toen ik ook nog eens te horen kreeg dat ik vandaag 23 juni weer terug mocht komen om de halve finale te rijden was ik onwijs trots op Zabad.
We zitten bij de beste 10 van het Z
16-06-2012 Mac Rider Cup (regiofinale) Heerjansdam – Zabad
Gister werd de regiofinale van de Mac Rider Cup verreden in Heerjansdam, ik was met Zabad hiervoor geselectereerd. Zabad was de week ervoor erg vervelend, dus ik had er een hard hoofd in. Maar hij heeft me laten verbazen, zo goed meegewerkt heeft hij nog nooit! Toen we te horen kregen wie er door waren en mijn naam werd omgeroepen kon mijn dag niet meer stuk! We zijn door naar de kwart finale die a.s vrijdag 22 juni weer in Heerjansdam verreden worden. Het was een prachtige mooie top locatie we gaan hard aan de slag deze week om er vrijdag nog een schepje boven op te kunnen doen. Ivonka Dopieralsi van www.idphotos.nl heeft prachtige fotos gemaakt. Bedankt Ivonka
10-08-2011 Herveld – Confetti – Stal Smit competitie twee keer 1e en 5e keer op rij hoogste dagscore
WINNAAR VAN STAL SMIT COMPETITIE
Vandaag hadden we de laatste wedstrijd voor de Stal Smit competitie.
Confetti liet twee fijne proeven zien en dat bleek ook wel uit onze punten. We werden twee keer 1e met scores van 204 en 213 punten.

 

 

Een super week bij de Alberthoeve in Wateren
Dit jaar ben ik met Confetti naar Wateren gegaan aangezien Amaretto met zijn blessure zit en Lieke er nog niet klaar voor was.
We hebben een top week gehad met alle meiden en paarden, Confetti heeft super genoten.
De natuur is daar zo onwijs mooi, het is iedere keer weer een genot op de Alberthoeve te verblijven
www.alberthoeve.nl is de website
Dit was voor mij mijn 5e jaar en we zijn het nog lang niet zat.

Anna heeft een paar prachtige foto’s gemaakt van mij en Confetti www.amveda.nl is haar website

 

 

27-07-2011 Herveld – Confetti – Stal Smit competitie twee keer 1e en de 4e keer de hoogste dagscore behaald
Op de verjaardag van mama, zonder mama naar Herveld om daar vervolgens weer te starten en te strijden voor de hoogste dagscore.
Ik had mama beloofd dat ik met de hoogste dagscore zou thuiskomen, nou ik heb mijn beloftes netjes waargemaakt. Voor de 4e keer op rij behaalde Confetti en ik de hoogste dagscore in Herveld. We werden twee keer 1e met 195 en 205 punten.
13-07-2011 Herveld – Confetti – Stal Smit competitie 2e en 1e, tevens voor de 3e keer hoogste dagscore
Vandaag moesten we weer naar Herveld voor de Stal Smit competitie. Confetti deed hard zijn best en dat resulteerde op een 2e plek met 197 punten en een 1e plek met 209 punten. Waarvan we de 3e keer de hoogste dagscore op onze naam schreven.
09-07-2011 Zevenaar – Nino – twee keer 1e
Vandaag moest ik met Nino in Zevenaar starten. We waren heel erg benieuwd hoe hij zich zou gedragen na het drama in Heteren.
Toen ik de eerste proef eindigde was ik super blij hij had het super gedaan. Ook de tweede proef liep hij super. Ik was meer dan tevreden.

We waren 1e en 2e met 204 en 200 punten.

 

 

22-06-2011 Herveld avondwedstrijd – Confetti – Stal Smit competitie twee keer 1e en de tweede keer de hoogste dagscore
Alweer de hoogste dagscore voor mij en Confetti, we haalden onlangs het slechte weer twee keer een 1e prijs binnen en 204 en 207 punten.

Op dit moment zijn er twee avondwedstrijden verreden waarvan we beide keren de hoogste dagscore hebben gereden.

 

 

26-06-2011 Selectie Heteren – Confetti en Nino
Vandaag was het zover, de laatste selectie in Heteren. Het was erg warm weer en voor ik op Confetti stapte had ik nog 3 proeven met Nino erop zitten. Helaas ging Nino niet zo goed, dit is ook de rede waarom ik hem uit breng.
Met Confetti ging het een stuk beter, hij heeft betere proeven gelopen maar ik was toch tevreden. We zijn 6e geworden met 194 punten.

En… We zijn door naar de Gelderse Kampioenschappen, deze worden 11 en 12 augustus verreden in Brummen.

 

 

08-06-2011 Avondwedstrijd Herveld – Confetti – een keer eerste en een keer vierde en de hoogste dagscore behaald.
Vandaag had ik met Confetti wedstrijd in Herveld, heel anders op een doordeweekse dag. Nadat ik er zondag behoorlijk hard ben afgevallen toch maar gaan starten, met de kiezen op elkaar gereden en blij dat ik klaar was. Hij liep best lekker maar ik mocht er meer aan rijden echter was dit voor mij teveel gevraagd. Al met al waren de jurys erg tevreden. Ik was 1e met 203 en 4e met 191 punten met als commentaar dat het een nette proef was.
Tevens had ik de hoogste dagscore waar ik heel erg blij mee ben.

 

29-05-2011 Selectie Herveld
Vandaag had ik selectie met Confetti. Hij liep erg lekker, de tweede proef kon ik er nog beter aan rijden wat ook terug te zien was in de punten. Ik was 3e met 195 punten en 2e met 201 punten.
Ik ben erg trots op Confetti. We hebben in 3 wedstrijden 10 winstpunten behaald.
Amaretto naar de kliniek…
Niet altijd is er leuk nieuws… Amaretto liep sinds een kleine 3 weken kreupel uit het niets. We zijn vandaag naar de kliniek geweest en hebben een beetje vervelend nieuws gekregen. Amaretto heeft een klap gehad of is ergens tegenaan geknald en heeft de bicep in de schouder beschadigd. Het gaat een half jaar tot een jaar duren voor hij weer aan de slag mag.
De dierenartsen zeggen dat ik er vanuit moet gaan dat het goed komt, dus dat doen we dan ook maar. Ik baal ontzettend, het ging heerlijk hij deed super zijn best…

 

 

Nederlandse kampioenschappen Carrousel Oud karspel
Na bijna een jaar heel hard trainen was het eindelijk zover, het Nederlands Kampioenschap carrousel.
16 ruiters, 16 paarden, 16 paar laarzen, 16 grooms enz. enz. we gingen op pad.
Het was een prachtige dag. Van tevoren hadden we de instelling: als we maar niet degraderen. We moeten eerlijk zeggen dat bijna alle trainingen een zooitje waren. Onze trainster die nog eens een keer belande in het ziekenhuis. Een paard dat overleed, paarden die kreupel werden. Ook ik moest nog twee weken van tevoren op een ander paard. Mijn paard liet zich niet meer laden.
We gingen de ring in, opperste concentratie, de spanning was van onze gezichten af te lezen. Iedereen dacht, nu moeten we rijden zoals we nog nooit gereden hebben. En… dat deden we, we reden zoals we de proef nog nooit gereden hadden! Het resultaat mocht er wezen. We zijn 3e geworden en gepromoveerd naar een hogere klasse.

 

 

Hier de linken van onze kur:

 

 

24-04-2011 Groesbeek
Vandaag had ik met Confetti mijn eerste officiele wedstrijd. Hij had het heel goed gedaan en ik was ontzettend trots op hem.
In de eerste proef hadden we een heel kleine miscommunicatie en een keer reed ik een lijn wat minder omdat ik niet hoorde wat er geroepen werd. We werden twee keer 1e met 202 en 204 punten met als commentaar van de eerste jury dat het een nette proef was.
Nou hopen dat de selecties ook goed gaan.
Met Amaretto had ik pech, hij liep de hele week al niet zo lekker en dat uitte zich ook op wedstrijd, ik had nog nooit zo slecht gereden. Helaas maar met hem had ik geen winst.

 

02-04-2011 Zevenaar

 

Vandaag waren we weer aan start in Zevenaar. De eerste outdoor wedstrijd. Amaretto vond het natuurlijk allemaal heel erg spannend en ik moest er dan ook erg aan blijven rijden. Maar al met al mochten we niet klagen. We waren twee keer 3e met 204 en 206 punten. In 5 weken tijd hebben we 10 winst bij elkaar gereden. Ik ben heel tevreden over Amaretto zijn voortgangen.
27-03-2011 Zevenaar
Amaretto was vandaag weer goed bezig, alhoewel ik zelf niet helemaal tevreden was over mijn proeven was de jury dat wel en werden we beloond met een 1e plek en 220 punten, in de tweede proef 209 punten welke goed was voor een 4e plek.
20-03-2011 Heteren Monsterscores
Gister gingen de proeven niet lekker in zevenaar, maar daar in tegen in heteren weer wel. Ik was twee keer 1e met 225 en 230 punten. Ik viel bijna van mijn stoel toen ik dit hoorde. Ik had beide proeven 24 punten en 25 punten los van nr twee.
Ook bracht ik Confetti een 4 jarige Discovery x Ispecteur uit van Kim Wijers, dit paardje rijd ik sinds februari. Confetti starte ik in de B we reden een proef, hij had zich super maar dan ook echt super gedragen en deed heel hard zijn best. Dat bleek ook want mijn punten waren 207 met als commentaar van de jury dat het een keurige proef was. Ik was super tevreden over de prestatie van Confetti. Al met al was dit een super maar dan ook echt super geslaagde dag.

19-03-2011 Zevenaar
zaterdag moest ik in zevenaar starten, dit ging niet zoals gepland, mama las helaas een keer verkeerd voor en ik stond ook een paar keer waar ik niet moest staan, die eersten proef was een drama. De tweede proef ging al wel veel beter maar lang niet goed genoeg. Helaas geen winst voor ons maar dat was ook niet verdient.
februari 2011 Heteren
Mijn Z1 debuut, we wisten dat er nog een aantal punten zijn om te verbeteren maar toch had ik besloten om Z1 te starten, ik had toch immers niets te verliezen. Amaretto liep in zijn eerste proef super, beter dan dat ik had durfen denken voor mijn debuut, ik was heel erg trots op hem. De tweede proef ging iets minder hij was wat moe geworden maar al met al mocht ik echt niet klagen.
Ik was twee keer 2e met 208 en 204 punten, dus mijn dag kon niet meer stuk.
20-10-2010 Heteren

Amaretto liep beide proeven super fijn. Er waren een paar kleine foutjes maar hij bleef mooi voorwaarts en ik kon er heerlijk aan rijden. Ik was meer dan tevreden en Amaretto had super zijn best gedaan.

We waren in de eerste proef 2e met 185 punten en de tweede proef 1e met 191 punten.

 

 

13-10-2010 Bergharen

De eerste selectie zit er al weer op. Amaretto had zijn best gedaan, we hebben niet alles gegeven maar gingen voor de ontspanning ivm. de vorige wedstrijd die op drama uitliep.
We waren 5e van de selectie geworden met 181 punten.

 

 

16-10-2010 Heteren

Na een slechte voorbereiding i.v.m. val van Amaretto waarbij ik een lichte hersenschudding opliep wilde ik toch perse starten vandaag in Heteren.

Hij had al die tijd niet meer gelopen, hij was alleen gelongeerd.

Amaretto liep fijn bij het losrijden, in de ring was hij minder fijn te rijden. Echter ging de tweede proef al beter.

Ik had 181 punten en 1e met 188 punten.

3-10-2010 Angeren M2 debuut

Vandaag had ik mijn M2 debuut in Angeren. Ik wist dat er nog wat puntjes waren die wat te verbeteren zijn maar we kunnen niet eeuwig thuis blijven. Amaretto liep met losrijden al erg lekker, in beide proeven kon ik er erg fijn aan rijden en bleef hij lekker lopen. Toch had ik beide proeven een goed gevoel. We werden 1e met 189 punten en tweede met 187 punten.

13-08-2010 Gelderse Kampioenschappen Beesd

Vrijdag de 13e, normaal heb ik hier niets mee. Gister had ik nog les om de puntjes op de i te zetten en ik had een fijn gevoel. Dus ik ging ook vandaag met een fijn gevoel naar Beesd toe.

Amaretto zijn grootste vijanden zijn de vliegen en dazen daarom spuit ik hem altijd extra goed in want hij raakt compleet overstuur van een vlieg/daas. Helaas mocht het inspuiten niet baten, met de eerste paar meter die ik op het inrijterrein zette merkte ik al dat hij last had van vliegen, hij bleef met zijn hoofd slaan. Echter kon ik nog best fijn rijden. Maar na mate ik er langer op zat werd het erger en erger… Zo erg dat hij niet meer wilde stappen en draven, alleen maar gallopren “vluchten”. Ik moest de proef in en ook daar was het raak, hij bleef met zijn hoofd gooien en ik krijg hem niet meer in draf zo overstuur was hij. Na een paar mislukte pogingen in de ring heb ik afgegroet. Iets waarvan ik altijd dacht dat ik dit never zou doen.

Het was niet te doen voor Amaretto. Ik baal ontzettend dat ik deze proef vrijwillig heb moeten beeindigen, vooral omdat dit een kampioenschap was.

Toch blijf ik ontzettend trots op Amaretto

Terug van Wateren

Amaretto en ik hebben het geweldig gehad in de Alberthoeve te Wateren. Hij heeft heerlijk iedere dag met alle haflingers op de weide gestaan en zich super vermaakt.

Bijna iedere dag is hij meegeweest op buitenrit wat hij super deed. Hij heeft zich keurig gedragen.

Deze mooie fotos wil ik jullie niet onthouden.

Met dank aan Corina Sinot

 

 

17-7-2010 Odiliapeel (Uden)

Vandaag had ik nog onverwacht wedstrijd in Odiliapeel, hij vond het terrein reuze eng. Hij bleef gespannen en ik kreeg het ook niet weg. Ik heb niet echt goed kunnen losrijden omdat ik meer bezig was hem rustig te krijgen, zo ook in de proef.

Ik verwachten daarom niet veel van de proef. Beide jury’s gaven mij aan het eind nog wat nuttige tips.

Ik bleek toch nog de eerste proef 2e te zijn met 185 punten en de tweede proef 1e met 183 punten. Het was weer een super leer moment voor ons.

3-7-2010 Herveld

Heerlijk weer bij de laatste selectie in herveld.

Gister had ik nog een fijne les bij Seth gehad en vandaag liep Amaretto ook erg fijn.

Ik heb een goede proef neer kunnen zetten , waren nog wat kleine dingen die beter konden maar ik mocht zeer zeker niet klagen en was dan ook zeer tevreden.

Ik was 3e met 189 punten, de tweede proef viel ik net buiten de prijzen met 192 punten.

We zijn door naar het Gelders Kampioenschap als 3e afgevaardigde.

Het GK zal 13 augustus verreden worden in Beesd.

27-6-2010 Heteren

Op het prachtige terrein van Heteren werd de 2e selectie voor het Gelders Kampioenschap verreden.

Het was zeer heet weer maar dat mocht de pret niet drukken.

Amaretto liep fijn, toch had ik hier en daar wat kleine foutjes en ik mocht nog net iets meer rijden.

Toen ik hoorde dat ik 3e geworden was in de selectie proef, was ik natuurlijk ontzettend blij. We haalde 188 punten, de tweede proef hadden we 187 punten met ook nog een paar kleine foutjes.

Al met al een geslaagde dag.

Volgende week de laatse selectie en tevens het Kring Kampioenschap

19-6-2010 Horssen

Vandaag ging de eerste selectie van start, hij ging helaas niet zoals ik verwacht had. Amaretto was erg bang van het rood witte lint wat langs de ring hing. Toen het ook nog eens hard ging waaien en het lint ging klapperen was het helemaal dood eng. Ik had hierdoor zeer veel onnodige fouten. Ik had toch nog 177 punten wat ik zelf aan de hogere kant vond. De tweede proef ging veel fijner echter vielen daarvan de punten behoorlijk tegen. De tweede proef had ik 180 punten.

 

Slecht nieuws

Vandaag had ik met Lieke onze eerste les bij Seth, helaas heeft deze les niet lang mogen duren, Lieke is opnieuw kreupel… De zelfde blessure als die ze van de winter had. We waren net heerlijk opweg en hadden weer wat wedstrijden in de planning. Volgende week gaan we met haar naar de Lingehoeve.

9-6-2010 Malden/Nijmegen

Vandaag had ik mijn examen voor E rijbewijs. Na 4 lessen gevolgd bij Paul Lam mocht ik vandaag op.

Ik had er een goed gevoel bij maarja het verkeer is altijd onvoorspelbaar.

Toch vond ik dat ik een goede rit gemaakt had, gelukkig dacht de examinator hier ook zo over en was ik geslaagd. Hier ben ik erg blij mee, voortaan kan ik lekker zelf met de trailer rijden.

Verder zullen jullie ons voortaan met een andere auto zien, zodat ik twee paarden mee op les/wedstrijd kan nemen. De Ford Kuga zal ons voortaan naar wedstrijden gaan brengen.

5-06-2010 Druten

Vandaag moest ik in Druten starten. Het waren open ringen dus ideaal voor amaretto dit een keer te oefenen. Het viel zeker niet tegen, ik had een paar kleine foutjes maar was over beide proeven aardig tevreden.

De punten vielen bij iedereen zwaar tegen. De eerste proef was ik 3e met 177p en de tweede proef was ik 1e met 184 punten.

30-05-2010 Herveld

Wat een weer vandaag, alle ruiters hadden last van de regen en de gladheid van het veld. Halverwege de middag werd de wedstrijd afgelast. Ik was de laatste ruiter in het M1 die nog reed. Het regenen was de hele dag door met kleine en grote buien. Maar vlak na mijn proeven begon het te stortregenen. Ik heb redelijke proeven neergezet. Ik durfde niet alles te geven i.v.m. de gladheid. Toch was ik tevreden met het eindresultaat. Van de ruiters die gereden hadden was ik 3e en 5e met 190 en 184 punten.

Omdat de rest van de deelnemers niet meer konden starten, is besloten deze wedstrijd niet als selectie te laten tellen en moet deze op een andere datum opnieuw gereden worden.

 

24-05-2010 Herveld

Wat een heerlijk weertje was het vandaag. Ook op het wedstrijd terrein scheen heerlijk de zon, wel hadden we last van harde wind maar dat kon de pret niet bederven.

Amaretto was fijn aan de hulpen bij het losrijen. Tijdens de eerste proef had hij toch behoorlijk last van spanning, bij de tweede proef was dit al veel minder. Er zaten wat kleine foutjes in beide proeven die niet nodig waren.

De eerste proef had ik 188 punten en een 3e prijs, de tweede proef 184 punten en een 5e plaats.

 

02-05-2010 Groesbeek

Wat een rotweer was het vandaag. Ik heb in de regen mijn proeven moeten rijden. Amaretto liep niet lekker, ik moest er veel aan rijden wat normaal nooit is. Ik had dus ook geen goed gevoel over de gereden proeven. Mijn punten waren ook heel terecht. Ik had 182 en 179 punten. Helaas de volgende keer beter.

 

25-04-2010 Groesbeek

Vandaag was het prachtig weer, eigenlijk een beetje te heet. Dit was Amaretto zijn tweede keer M1 en zijn eerste keer weer outdoor. Hij was best fris waarbij ik in mijn eerste proef helaas wat foutjes had. Mijn tweede proef ging stukken beter. De eerste proef scoorden we 189 punten en de tweede proef waren we 2e met maar liefst 199 punten.

Foto’s zijn gemaakt door Ivonka van www.idphotos.nl

 

Ivonka bedankt voor de foto’s

Filmpjes zijn gemaakt deze komen nog op de site te staan.

 

18-04-2010 Nederlands Kampioenschap Carrousel te Rotterdam

Na maanden van lange, zware en niet even makkelijke voorbereiding en training met zowel en lach als een traan van ruiters en commandant was dan eindelijk de grote dag aangebroken.

Het Nederlandse Kampioenschap Carrousel te Rotterdam. We hadden prachtig weer en alles verliep soepel totdat de laatste twee auto’s meer dan een uur in de file stonden en wij eigenlijk al op de paarden hoorde te zitten. Echter kwam toch alles goed en hadden we een zeer goede proef neergezet.

Tijdens de prijsuitreiking werd het toch wel erg spannend vanaf plaats 12 werd er afgeteld en we haalden iedere keer opgelucht adem als onze naam nog niet genoemd werd.

Tot we op nummer vier onze naam hoorden vallen. We zijn van ver gekomen we hebben het ver geschopt maar voor een eerste keer met een 4e prijs naar huis gaan had niemand verwacht.

Op naar volgend jaar. Dan zullen wij met 2 teams het “Akasha Dream Team” vertegenwoordigen.

Deel 1: http://www.youtube.com/user/Chatoulvideos#p/a/u/1/K4za4YGO3HA

Deel 2: http://www.youtube.com/watch?v=5siI-wxd0bI

 

10-04-2010 Heteren

Vandaag had ik mijn M1 debuut met Amaretto in Heteren. Ik zat eigenlijk te vroeg op Amaretto waardoor hij een beetje moe werd in de proeven. Verder hadden we een paar kleine slordigheidsfoutjes waarvan ik een keer ook nog de verkeerde kant opreed wat een -2 opleverde.

Genoeg punten waar we weer heel hard aan gaan werken en hopen de volgende keer beter te doen.

Toch was ik redelijk tevreden voor de eerste keer. We hadden 181 en 184 punten.

 

21-03-2010 Heteren

Monsterscore voor Amaretto, vandaag ging de reis naar Heteren. Amaretto liep lekker, we hadden de eerste proef 2 kleine foutjes en de tweede proef ging veel beter. Dit bleek ook uit de punten, we zijn twee keer 1e geworden met 195 en maar liefst 206 punten. Ik ben zeer trots op Amaretto. De L2 periode is voor ons goed afgesloten.

 

07-03-2010 Ewijk

Vandaag ging de reis naar Ewijk. Amaretto liep lekker, ik had wel wat kleine foutjes en dingen die beter konden. Toch was ik redelijk tevreden.

We waren twee keer 2e met 191 en 189 punten.

 

13-02-2010 Heteren

Vandaag had ik weer wedstrijd in Heteren.

Amaretto was in de ring al veel fijner dan vorige week, waardoor Amaretto twee erg fijne proeven liet zien. Ik ging dan ook met een tevreden gevoel uitstappen.

We zijn twee keer 1e geworden met 195 (14 punten los van nr. 2) en 196 punten. Ik ben dus meer dan tevreden over Amaretto.

 

06-02-2010 Heteren

Vandaag had ik wedstrijd in Heteren.

Amaretto voelde bij het inrijden ontzettend fijn aan, en ik had hem lekker voor elkaar. Ik ging met een goed gevoel de proef in.

Echter waren de witte hekjes heel spannend waardoor Amaretto wat spanning bleef houden, de tweede proef was dit al minder. Al met al mogen we niet klagen met een 1e en 2e plek en 188 en 185 punten.

 

13-12-2009 Bergharen 1e reserve voor het Gelders kampioenschap

Gisteravond had ik mijn laatste selectie.

Er mogen drie ruiters door naar het Gelders Kampioenschap en ik ben nummer vier, dat betekent dat ik eerste reserve sta.

Er waren toch nog wel wat foutjes in mijn proef maar had toch nog 192 punten.

 

22-11-2009 Ewijk

Vandaag mocht Amaretto weer mee naar Ewijk, hij was ondertussen goed gewend aan de bak dus dat was fijn rijden.

Hij liep erg fijn had wel een paar kleine foutjes, dat was wat jammer maar over het algemeen twee nette proeven.

Deze werden beloond met 188 en 187 punten hierbij viel ik net buiten de prijzen.

Er zijn filmpjes van de proeven gemaakt deze komen binnenkort op de site te staan.

 

14-11-2009 Selectie Ewijk

Vanavond had ik mijn tweede selectie. Amaretto liep erg fijn, waardoor ik een fijne proef neer kon zetten. Ik was zeer tevreden. Dit leverde een vijfde plek op (ex aequo 4e) met 189 punten.

 

08-10-2009 Bemmel

Vandaag mocht Amaretto een beetje onverwachts mee naar Bemmel. Met losrijden was hij in het begin best druk doordat ik maar kon inrijden in een 20×20 baan wat hij toch wel wat krap vond, toen ik de ring ik moest kon ik hem lekker rijden.

Hij was helaas een keer geschrokken wat ons de slangevolte kostte. Maar al met al was ik zeer tevreden.

Dat was de jury ook, ik was twee keer eerste met 186 en 185 punten. Al met al een geslaagde dag!

24-10-2009 Selectie Ewijk

De eerste selectie voor mij en Amaretto zit er al weer op. De selectie werd gehouden in Ewijk.

Amaretto was behoorlijk gespannen in de binnenbak. Door de spanning viel Amaretto helaas nog een keer uit de galop wat een fout is die natuurlijk niet nodig is. Verder nog wat enkele kleine foutjes. Ik was zesde met 192 punten. Dus was uiteindelijk best tevreden!

 

17-10-2009 in Overasselt

Amaretto mocht vandaag zijn best doen in de klasse L2. Het indoor seizoen was begonnen en dat was even omschakelen voor hem. Hij vond het nog wel een beetje spannend wat helaas voor een paar foutjes zorgde maar al met al mag ik niet klagen. Jammer dat twee keer starten niet mogelijk was want aan het einde van onze rit was hij over de spanning heen.

We hebben een puntenaantal van 180 weten te behalen.

 

4-10-2009 Zevenaar

Vandaag ben ik met Lieke naar de Haflingerwedstrijd te Zevenaar geweest.

Mijn proeven gingen best lekker, de eerste beter dan de tweede proef, ik had nog een paar kleine foutjes die jammer en niet nodig waren. Al met al was ik toch redelijk tevreden. Ik had 202 en 201 punten.

 

20-09-2009 Groesbeek

Amaretto heeft weer goed zijn best gedaan. Vandaag gingen we naar Groesbeek.

De eerste proef waren we 2e met 199 punten en de tweede proef eveneens 2e met 191 punten. Ik was zeer tevreden over Amaretto!

13-09-2009 Malden

Vandaag had ik lekker dicht bij huis wedstrijd. Voor Amaretto was het ideaal dat het losrijterein naast de ringen zat, zo kon hij mooi alvast langs de ringen rijden en een beetje aan het terein wennen.

De eerste en tweede proef gingen ongeveer gelijk op voor mijn gevoel. Helaas liet hij in de galop wat steekjes laten vallen maar al met al was ik zeer tevreden. Hij was al veel meer ontspannen in beide proeven dus dat was een fijn gevoel dan bij vorige wedstrijden. Mijn proeven werden beloond met eerste prijs en tweede prijs en 192 en 193 punten. Al met al een geslaagde dag.

 

 

 

6-09-2009 Zevenaar

Amaretto mocht vandaag weer mee, deze keer ging de reis naar Zevenaar.

De eerste proef was Amaretto erg kijkerig mede door de ontzettend harde wind die op het terein was.

Hij wilde niet langs de E en de F helaas was deze proef dus ook niet zo goed gegaan.

De tweede proef ging juist goed. We waren tweede met 195 punten.

 

29-08-2009 Boxmeer

Vandaag had ik wedstrijd met Amaretto in Boxmeer. Amaretto vond de vlaggen, tent en klapperende sponsor doeken langs de ringen reuze spannend. Hierdoor werd hij helaas wat terughoudend in de wedstrijd wat ik erg jammer vond. Mijn tweede proef ging beter dan mijn eerste. Dat bleek ook wel aan de punten. Bij de tweede proef zijn we 5e geworden met 195 punten en de eerste proef had ik 183 punten. Weer drie winstpunten erbij.

 

16-08-2009 Twee keer debuut Groesbeek

Amaretto heb ik vandaag voor het eerst L1 gestart. Helaas liep hij de eerste proef niet zo lekker, hij was zeer gespannen waardoor hij zich afsloot van mij. Ook ging hij tot twee keer toe de ring uit wat ons twee minpunten opleverde, waardoor we net geen winstpunt hadden. De tweede proef ging wel erg lekker en luisterde hij veel beter. Nog niet zoals ik hem helemaal hebben wilde, maar we waren weer op de goede weg. Deze proef werd beloond met een vierde prijs en 195 punten.

 

Met Lieke ging ik voor het eerst Z1 starten. Ik was zeer tevreden over beide proeven. Ze had nog wel wat moeite met de 20 x 60 bak maar dat zal over een tijdje vanzelfsprekend gaan. Onze eerste proef werd beloond met een 3e prijs en 201 punten. Net niet genoeg voor winst maar we zijn op de goede weg. Bij de tweede proef vielen de punten bij iedereen nogal tegen, zo ook bij mij. Ik had hier 190 punten.

 

25-07-2009 Cuijk

Onverwacht toch nog een wedstrijdje met Amaretto kunnen meepikken. Deze keer in Cuijk. Het was een erg mooie locatie met fijne inrijbak en de ringen zagen er op en top verzorgd uit!

Amaretto liep erg fijn en het was de eerste keer dat ik zonder spanning door beide proeven kon rijden.

Ik was dan dus ook meer dan trots op hem. En nog trotser toen ik de punten van de tweede proef hoorde. Amaretto en ik waren 2e met 196 punten.

Robin Artz heeft nog een aantal mooie fotos geschoten hieronder een foto die ze gemaakt heeft van mij en Amaretto bij het losrijden.

De foto van Amaretto op de voorpagina is ook gemaakt door Robin en is ook van vandaag. Voor meer info www.robinshorsepictures.nl

 

 

04-07-2009 Zevenaar

Weer twee winstpunten erbij voor Amaretto en mij, en een mooie vierde plaats.

Vandaag moesten we in Zevenaar rijden, Amaretto vindt het nog moeilijk om zich tijdens een proef echt te ontspannen en zich dan goed te laten berijden.

In de losrijring lukte dat vandaag voor het eerst wel.

Helaas schrok Amaretto tijdens de eerste proef. Tijdens de tweede proef liep hij de laatste paar onderdelen wat meer ontspannen waardoor het er gelijk beter uitzag.

Per ongeluk ging ik bij de tweede proef de verkeerde kant op waardoor we twee aftrek kregen.

Desondanks was ik toch tevreden met 182 en 191 punten. Een mooie vierde plaats en weer twee winstpunten erbij voor Amaretto en mij.

 

28-06-2009 Heteren

Vandaag is de laatste selectieproef voor het Gelderse Kampioenschap is vandaag verreden. Lieke liep erg goed en ik had geen fouten in mijn proef.

Ze had wat mij betreft wel een tikkeltje actiever mogen zijn. Voor de eerste proef kreeg ik helaas een puntenaantal van 179 en een vijfde plaats,

wat mij eigenlijk wat tegenviel. De tweede proef ging wel beter dan de eerste, maar toch viel het totaal van 181 punten tegen.proef en ook hierbij

vielen mijn punten tegen. Ik behaalde in de tweede proef 181 punten.

Gelukkig kwamen we door de selectie van het naar Gelders Kampioenschap dat op vrijdag 15 augustus verreden zal worden in Zieuwert.

Lieke deed erg haar best gedaan en dat is gelukkig toch beloond met een derde plaatsing voor het Gelderse Kampioenschap.

 

 

26-06-2009 Amaretto wedstrijd De Mortel

Vandaag moest Amaretto er aan geloven. We gingen op wedstrijd naar De Mortel (Limburg).

Best een eindje rijden voor Amaretto die nog nooit zo lang op de trailer heeft gestaan. Ik moest als eerste starten.

Amaretto heeft goed zijn best gedaan en ondanks alle drukte en de parasols die vlak langs de ring stonden, ging het al beter dan in Groesbeek.

Amaretto was nog wel wat gespannen en vermoeid. Jammer, maar we werden toch zevende van de vijftien met 187 punten. Weer een winstpuntje rijker.

Helaas was het niet mogelijk om twee proeven te rijden.

 

 

01-06-2009 Amaretto’s B-debuut en Lieke M2

Vandaag was het eindelijk zo ver: Amaretto en ik hadden onze eerste wedstrijd. Hij heeft zich best netjes gedragen.

In het begin vond hij de hekjes en de juryauto wel wat spannend, maar na een paar rondjes liep hij er redelijk netjes langs, dus had ik geen reden tot klagen.

Tijdens de eerste proef liep hij beter dan tijdens de tweede proef. De jury beloonde de eerste proef met een 3e prijs en 193 punten.

Bij de tweede proef had ik eveneens een winstpunt, daar kregen we 183 punten voor. Ik ben erg trots op Amaretto!

Ook Lieke mocht vandaag weer mee. In tegenstelling tot Amaretto liep zij tijdens de eerste proef minder dan in de tweede proef.

Tijdens beide proeven was ze erg slecht aan het been en kon ik er niet echt fijn aan rijden. Toch kreeg ik voor de eerste proef meer punten.

Met 178 punten mocht ik het rode lint ophalen. Helaas geen winstpunten voor Lieke vandaag, maar volgende keer beter!

 

 

17-05-2009 Eerste selectiewedstrijd zit er al weer op

 

De eerste selectiewedstrijd zit er al weer op. Die werd verreden in Malden, lekker dicht bij huis.

Voor beide proeven kreeg ik 180 punten. In de selectie voor het

Gelders Kampioenschap sta ik voorlopig eerste. Nu nog 2 selecties te gaan.

 

 

 

31-01-2009 Longeercursus Lammert Haanstra

Op 31 januari en 1 februari heb ik een longeercursus bij Lammert Haanstra gevolgd.

2 reacties

 1. Wil en Suze Tonk zegt:

  Beste Esmee,

  Dit is een heel triest bericht.
  We vinden het heel erg voor je.
  We wensen heel veel sterkte met het verlies van je paard.

  Hartelijke groeten Wil en Suze.

  1. esmee zegt:

   Bedankt voor jullie berichtje!
   Het verliezen van Zabad is een erg groot gemis

   Groetjes Esmee

Geef een reactie

Uw email adres zal niet worden gepubliseerd.

U kunt deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>