Biografie

Al vanaf klein meisje van nog maar amper 3 maanden oud ben ik al bij de paarden te vinden. Dit alles komt door mijn moeder, die vroeger ook gereden heeft. 
Ze nam mij mee en ik werd altijd heel blij als ik paarden zag. 
 
Toen ik eindelijk 6 jaar oud was mocht ik op ponyrijden, helaas verliep de eerste les niet volgens plan. De pony had jeuk en ik kukelde voorover van de pony af. 
Aangezien ik bleef huilen had mijn moeder door dat het niet in orde met mij was. Waarna ik van de pony gehaald werd en we doorgingen naar het ziekenhuis. 
Een rontgefoto gaf inderdaad aan dat mijn moeder het bij het juiste einde had. Helaas had ik mijn arm op twee plekken gebroken, waarna twee operaties volgde. 
Een half jaar lang mocht ik niet rijden, maar daarna kroop ik vol liefde weer terug in het zadel. 
 
Vanaf het moment dat ik 12 jaar was, kwam de verzorg pony Lieke in beeld. Omdat mijn zusje en ik zo graag een eigen pony wilde, maar dit financieel niet mogelijk was, gingen we deuren langs op zoek naar een pony die wij mochten verzorgen. 
Uiteindelijk eindigde onze zoektocht bij de 2,5 jarige haflinger Lieke. We hebben haar zelf (met wat hulp) zadelmak gemaakt, en uiteindelijk heb ik Z1 dressuur tussen de paarden met haar gereden. 
 
Omdat Lieke uiteindelijk veel last had van chronische bronchitus en bekken instabiliteit na krijgen van een 2-ling veulen. En mijn ouders toch wel door hadden dat ik ontzettend fanatiek was, zijn we rond de tafel gaan zitten. Na veel paarden te hebben gezien eindigde onze zoektocht bij de 3jarige  Amaretto (Rhodium x Jazz) gefokt door Jolien van ballegooijen en Henrie thijssen te Groesbeek. 
Amaretto heb ik jaren lang gehad, maar ook hij werd ernstig ziek, en na meer dan 3/4 jaar dokteren hebben we besloten een ander paard erbij te kopen. Dit werd Zabad (Gribaldi x Actueel) 
Uiteindelijk hebben we bij Amaretto de oorzaak gevonden en heeft Balance for horses (Jeanette compier)  hem behandeld waarna hij weer volledig is hersteld. 

 
Tussendoor hebben we ook een nieuw avontuur gekocht op de veulenveiling dit werd het hengstveulen Ferrero D (Tuschinsi x Jazz) uit de lijn van Huub v. Helvoirt. 
1,5 jaar laten kwam ook Hummer op ons pad, deze is van de zelfde fokker als Zabad. Hij wilde zo graag dat Hummer onze kant heen ging dat we uiteindelijk op zijn aanbod in gegaan zijn. 
Alsof de koop van Hummer zo had moeten zijn, want 2 weken later brak Zabad zijn been en moesten wij hem laten inslapen. 
 
In deze periode kwam Willeke Bos (stal 104) op ons pad, waarvan ik een aantal hele leuke paarden heb mogen rijden en heb mogen uitbrengen. 
Een daarvan was toch wel mijn favoriet Elzemarein E (Tango x Flemming) op 6 jarige leeftijd Z2 opgeleid, heeft deze fantastiche merrie zichzelf verkocht door middel van een klein filmpje op facebook. Ze loopt lichte tour in Florida. 
 
Ferrero werd ouder, en ook hij deed het ontzettend goed in de sport. We hebben onze dromen weten te verwezelijken door in slipjas te mogen rijden. 
Uiteindelijk kwamen we ook niet meer onder de verkoop van Ferrero uit, op 8 jarige leeftijd Zware tour klaar verkocht ook hij zichzelf door middel van een kort filmpje op Facebook. 
 
Gelukkig had ik direct mijn nieuwe troef al weer achter de hand, Hummer was inmiddels oud genoeg om ook de subtop in te kunnen gaan. 
Inmiddels loopt hij succesvol zware tour. 
 
Tussendoor hebben mijn partner Jordy Andeweg en ik nog een geweldig hengstveulen aangeschaft, Naresh (Desperado x Jazz). 
 
Doordat Ferrero verkocht was kreeg ik financieel de mogelijkheid om Kasmir (Eye cather x Special D) aan te schaffen. Deze knappe 3 jarige vos hengst kwam ik tegen op sporthorses en ik was direct verliefd. 
 
Ook was dit het laatste jaar dat ik voor Stal 104 reed, ik had alleen Kenzo (officieel Knock Out) (Sixt sence x Nonstop) nog van haar staan, hij zou eigenlijk aangeboden worden op de Equine Elite, maar nadat ik outdoor Gelders kampioen L2 met hem werd wilde ik niets liever dan hem zelf toevoegen aan mijn eigen paarden bestand. 
 
Ook hebben we toen besloten nog twee veulens aan te schaffen, een hengst veulen Ocirell uit de lijn van Godiree (deze heb ik Z2 gereden voor stal 104) en Ogine Marein uit de lijn van Elzemarein. 
 
Inmiddels hebben al deze paarden mij gebracht naar waar ik nu sta, ik heb voor moeilijke keuzes gestaan en lastige beslissingen moeten nemen. 
Deze zijn met nodige tranen gepaard gegaan, maar trots zijn we op de weg die wij hebben afgelegd als persoon en als amazone.